GASTRO LABE 2017

DSC01212Dne 16. února 2017 se žáci 2. ročníku oboru Kuchař – číšník zúčastnili 2. ročníku soutěže mladých kuchařů a číšníků GASTRO LABE 2017. Soutěž probíhala v obchodním centru Pivovar Děčín. Soutěžní disciplína kategorie Číšník spočívala v tom, že soutěžící připraví a naservírují hostům 2 porce libovolného teplého moučníku dle trendů současné gastronomie.

K tomuto moučníku zvolí vhodný nápoj. Časový limit na provedení soutěžního úkolu bylo 20 minut. Disciplíny se zúčastnily žákyně s následujícími pokrmy (moučníky): Nikola Beranová – Valentýnský rýžový nákyp s ananasem a malinami, Bohemia sekt a Anna Stefanidesová – Tradiční český moučník s jablky a skořicí, Tokaji Szamorodni. Přestože se děvčata, patřící mezi nejmladší soutěžící, neumístila na předních místech, vše měla připraveno v pořádku a v časovém limitu. Získané informace a znalosti použijí v dalším ročníku této soutěže.

Kuchařský tým tvořila Petra Brňová a Lukáš Neterda. Soutěž se skládala ze čtyř částí – písemný test s otázkami z oboru, poznávací test surovin se zavázanýma očima, 100 let chlebíčku a hlavním tématem byl kuřecí hamburger. Soutěžilo dvacet družstev ve třech studiích v hale obchodního domu s účastí zákazníků. Soutěž hodnotili dva profesionální komisaři. Jejich tým skončil na sedmém místě, což je velmi pěkné umístění v porovnání s velkou konkurencí škol, které jezdí na soutěže pravidelně.

Zdroj: red.

Odpovědět

*