FOTO: Restaurace Ravak neprošla hygienickou kontrolou. Našly se prošlé potraviny i špína

Závažné nedostatky našla začátkem února Krajská hygienická stanice Středočeského kraje v příbramské restauraci Ravak v areálu III.polikliniky. V restauraci, kterou provozuje Marcela Mezerová, se našly uskladněné prošlé potraviny, nedostatečně byl prováděn taktéž úklid pracovních ploch a silně byly znečištěny i lednice, sporáky a další zařízení. Informovala o tom krizová manažerka Krajské hygienické stanice Šárka Nováková.

3

Kromě silně znečištěných pracovních ploch bylo zjištěno další pochybení, a to uskladnění potravin s s prošlým datem použitelnosti. To bylo, dle slov provozovatelky, určeno pro konzumaci personálu. Jednalo se především o zmražené zbytky nevydaných pokrmů.

Hygienici kvůli těmto nedostatkům na místě nařídili likvidaci prošlých potravin a byl též uložen finanční postih provozovateli restaurace.

Zdroj: KHS Středočeský kraj, foto: KHS Středočeský kraj

Odpovědět

*